Sunday, April 20, 2014

Paleolit datolyás kenyér

Hozzávalók:
  • 14 dkg zabliszt
  • 10 dkg dió (reszelt)
  • 10 dkg szezámmag liszt
  • 10 dkg napraforgó liszt
  • 10 dkg datolya
  • 1 db répa (20 dkg)
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 sütőpor
  • 1.5 del mandula tej
  • 3 csipet só
A napraforgót és a szezámmagot darálás előtt megpirítjuk. A datolyát kimagozzuk és kevés vízben szinte lekvárrá főzzük, majd megturmixoljuk. A répát lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, mert a fehérjét habbá verjük, mielőtt a legvégén beletesszük a tésztába. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt őzgerincformába tesszük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon, hőlégbefúvós fokozaton kb. egy óráig sütjük. Növelhetjük a datolya mennyiségét kb. a duplájára és akkor egy még édesebb tésztát kapunk, ami helyettesítheti a kalácsot.

Paleolit datolyás kenyér


No comments:

Post a Comment