Thursday, May 1, 2014

Paleolit karalábé leves

Hozzávalók: (3 fő részére)
  • 2 db karalábé
  • 1 db kisebb méretű zeller
  • 2 fej közepes méretű vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • só, gyömbér, kurkuma, kapor ízlés szerint
Zsiradékon egy kicsit megdinszteljük a karikára vágott hagymát. Rátesszük a fűszereket, majd a feldarabolt zöldségeket és a fokhagymát. Puhára főzzük, majd bot mixerrel megturmixoljuk. Én mindig leveszek a léből a turmixolás előtt, nehogy túl híg legyen a turmixolást követően. Ha szükséges, mert sűrű lett, pótolom a kiszedett léből. Reszelt sajttal, s egy kis petrezselyem, vagy bazsalikom levéllel díszítve tálalhatjuk. Egyszerű, laktató és nagyon gyorsan elkészíthető.

Paleolit karalábé leves

No comments:

Post a Comment