Thursday, June 5, 2014

Paleolit töltött paprika

Hozzávalók:

  • 1 kg darálni való hús
  • 2 db répa
  • 1 db tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 db tölteni való paprika
  • só, bors
  • 2 db dobozos (0.5 kg) paradicsom
  • 3 evőkanál nyírfacukor
  • kevés zsiradék
  • 2 szál zeller zöld
A húst a hagymával együtt ledaráljuk, beletesszük a reszelt répát (ez helyettesíti a rizst), a tojást, a sót és a borsot. Jól összedolgozzuk, majd gombócokat formálunk, illetve megtöltjük a paprikákat. Sós vízben megfőzzük a gombócokat (kb. 1 óra).
Egy másik edényben elkészítjük a paradicsommártást. Kevés zsírt felolvasztunk, ráöntjük a paradicsomot, sóval és cukorral, zeller zöldjével ízesítjük. Abból a léből, amiben a gombócok megfőttek hígíthatjuk a mártást, ha szükséges. Felforraljuk és pár percig főzzük. Majd beletesszük a gombócokat és ezt követően is pár percig főzzük így együtt. Nagyon finom lett, a répa nagyon jól helyettesítette a rizst.

Paleolit töltött paprika

No comments:

Post a Comment