Friday, November 7, 2014

Paleolit répatorta

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg mandula liszt,
  • 12,5 dkg zabliszt,
  • 1 db répa 15-20 dkg,
  • 1 db alma,
  • 4 db tojás,
  • 3 evőkanál kakaópor,
  • ízlés szerint fahéj,
  • 4 evőkanál nyírfacukor,
  • 2 evőkanál méz,
  • 5 evőkanál olvasztott zsír,
  • 1 tk. szódabikarbóna

A tojásokat felverjük, beletesszük a hozzávalókat (száraz anyagokat), majd a finomra reszelt répát és almát. Jól összedolgozzuk. Egy folyós állagú tésztát kapunk. Papírral kibélelt tortaformába öntjük a tésztát. Mielőtt beletesszük, a papírt is megkenjük zsiradékkal. Előmelegített sütőben, hőlégbefúvós fokozatban kb. 50 percig sütjük. Én egy kötőtű segítségével győződtem meg arról, hogy megsült e. Ha kihűlt porcukorral szórva tálaljuk. Nagyon finom és rövid idő alatt elkészül! 

Megj: én soha sem veszek zablisztet, mert nagyon drága. A zabpelyhet darálom meg kávédarálóban és nagyon jól működik.

Paleolit répatorta

No comments:

Post a Comment